Wat zijn de Mooiste Kampeerbestemmingen met Uw Caravan?

Het is iedere vakantie weer de vraag: Waar zullen we heen gaan?

U wilt graag genieten van een mooie omgeving en de prachtige natuur. Misschien nog iets van de lokale bevolking meekrijgen en wat cultuur snuiven. Maar veel bestemmingen worden vaak overspoeld door toerisme.

Veel mensen zijn dan ook op zoek naar een bestemming die minder bekend is, of een bestemming die het gewoon absoluut waard is om naar toe te gaan.

Wij zetten hier een aantal bestemmingen voor u op een rijtje:

Cinque Terre, Italië: Met de Camper naar de Kust

Een prachtig gebied met mooie wandelroutes. De Italiaanse kust,e middellandse zee. De ultieme combinatie voor een mooie kampeervakantie. De plaatsjes aan de kust van noord Italië zijn allemaal gelegen aan de hoge kliffen en is een kleurrijke verschijning.

Deze regio is wel behoorlijk toeristisch, maar absoluut de moeite waard om te bezoeken.

Ariège: Cultuur vanuit de Camper

Dit is een van de minder bekende bestemmingen. Het ligt midden in de Pyreneeën en is ideaal voor een vakantie vol mooie wandelingen. De natuur is ruig en indrukwekkend. Hier kunt u ook genieten van prachtige historische gebouwen zoals Chateau de Foix, een prachtig kasteel of de kerk Saint Volusien.

Cornwall: Met de caravan naar Brittannië

Engeland en de zon. Dat klinkt als een vreemde combinatie. Maar het is er echt! Kijk bijvoorbeeld in Cornwall, in het zuidwestelijkste  puntje van Engeland. U kunt er genieten van mooie stranden prachtige landschappen en leuke dorpjes.

Beleef de mythes en legendes die bestaan in Cornwall. De plek van reuzen en helden. Breng ook een bezoekje aan The Lost Gardens of Heligan met prachtige planten en beelden!

Aveiro: Een prachtige route voor de Camper.

Altijd al naar Venetië gewild, maar u vind het eigenlijk te toeristisch/te druk? Aveiro is het Venetië van Portugal. Het kustplaatje gelegen ten zuiden van Porto heeft prachtige kanalen waar u ook doorheen kunt varen.

Ook zijn er een aantal musea en gebouwen die absoluut het bezoeken waard zijn.

Mazurië: Kamperen in het Groen

Het Poolse Mazurië is een oase van groen met vele meren en pittoreske stadjes. Deze bestemming kent weinig toerisme en is ideaal als u van een actieve vakantie houdt. Ga hier bijvoorbeeld kajakken of zeilen. De natuur is er prachtig en wellicht komt u nog wat loslopend wild tegen tijdens een mooie wandeling. Ook nog een beetje van de cultuur meemaken? Bezoek dan een van vele dorpjes.

Fensfjorden: Ver, maar zeker te doen met de Camper

Voor wie van een goed uitzicht en bergen houdt, is Noorwegen het ideale vakantieland. Aan de westkust van Noorwegen heeft u prachtige gebieden en kunt u weer even helemaal tot uzelf komen in de heerlijke frisse lucht.

Verken de vissersdorpjes, maak een wandeling en bezoek het Romsdal Museum om alles te weten te komen over het volk. Een mooie fietstocht maken is ook een mogelijkheid!

Bran: Op avontuur met de Caravan

Houdt u van spannende verhalen zoals Dracula? Het avontuur met weerwolven en vampiers begint in het Roemeense Bran. Hier kunt u bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan het 14e eeuwse  Dracula kasteel.

Naast de spannende activiteiten rond dit verhaal is er ook een prachtige natuur als u weer even op adem wilt komen van het avontuur. Ontdek ook meer van de geschiedenis van Bran en het Mongoolse tijdperk.

Zoveel mogelijkheden voor Kampeervakanties

Er zijn zo nog veel meer van dit soort prachtige locatie waar u naartoe kunt gaan met uw caravan. Heeft u al een keuze kunnen maken? Dan kunt u verder met de voorbereidingen!

Kijk ook in onze andere artikelen voor meer informatie over bijvoorbeeld het zomerklaar maken van uw caravan.