Een langer leven voor uw Caravan

De echte liefhebber heeft zijn caravan natuurlijk zo min mogelijk binnen staan. De caravan hoort achter de auto of in de natuur. Een glooiend veld in Frankrijk of een een bos in Duitsland, uw camper of caravan komt overal.

Tijdens de reizen heeft de caravan veel te verduren. De temperaturen kunnen sterk verschillen. Uw caravan kan in hetzelfde jaar zowel flinke vrieskou als regelrechte hittegolven te verduren krijgen. Ook zijn de wegen lang niet altijd van de kwaliteit die we hier in Nederland gewend zijn. Vies wegdek dat zijn sporen nalaat op uw caravan, of grote gaten en kuilen die klappen uitdelen.

Tel tot slot hierbij ongedierte, regen en zonneschijn op. Al deze invloeden kan u caravan steeds opnieuw verwachten.

Om er zeker van te zijn dat u dan ook optimaal plezier en optimaal gebruik kunt maken van uw caravan zal deze moeten worden onderhouden. Wij als expert helpen u graag bij het intensievere onderhoud als het persen van de gasinstallatie of het nalopen van de remmen. U kunt echter ook zelf een heleboel doen om de levensduur van uw caravan te verlengen. Een belangrijk onderdeel hiervan is het schoonmaken van de caravan.

De schoonmaak van uw Caravan

Dit schoonmaken is voor veel mensen niet het leukste onderdeel van het caravan bezit. Toch is het reinigen van de caravan erg belangrijk. Dit geldt zowel voor de buitenkant als voor de binnenkant.

1: Water, veel Water

Begin met het ruim afspoelen van de caravan met water.

Werk bij het reinigen van boven naar beneden. Onthoud dat niet ieder dak geschikt is om op te lopen!
Gebruik enkel producten die geschikt zijn voor de lak van uw caravan. U kunt specifieke cravanreinigingsproducten kopen. Denk hierbij aan caravanshampoo. Dit klinkt misschien wat vreemd, maar met een dergelijk product weet u zeker dat u niet de laklaag aantast. Ook kunt u gebruik maken van de minder agressieve schoonmaakmiddelen.

Pas op met schuurmiddel en chloor. Het eerste middel kan de lak van uw caravan beschadigen en het tweede middel kan zorgen voor het verschieten van de kleur.

Wanneer er veel vuil of vlekken zitten op de caravan, maak dan gebruik van een zachte borstel.

 

2: Eén kant tegelijk

Het duurt even voordat u een hele zijkant hebt ingesopt. Het duurt nog veel langen om de hele caravan te doen. Om te voorkomen dat het reinigingsmiddel te lang intrekt, is het aan te raden steeds één zijde tegelijk aan te pakken.

3: Let op bij de ramen!

De ramen zijn niet goed bestand tegen reinigingsmiddelen. Let daarop extra op dat u bij de ramen alleen lauw water gebruikt. Dit kan eventueel met een acrylreiniger. Deze acrylreiniger is speciaal bedoeld voor kunststoffen als de ramen van uw caravan.

Zelf wassen of de Caravanwasstraat

Zoals al eerder genoemd, spoel altijd ruim na met water na het gebruik van schoonmaakproducten.
Als u in de natuur werkt, gebruik dan ook biologisch afbreekbare producten.

In plaats van zelf te schrobben kunt u ook naar een caravan wasstraat. Hier bent u verzekert van de juiste producten. De borstels kunnen echter wel (lichte) krassen achterlaten op de lak. Ook kunnen de borstels zorgen voor verbuigingen in roosters of vensters. Tot slot zijn de dergelijke wasstraten erg schaars.

Het is dus maar de vraag of een caravanwasstraat opweegt tegen een ouderwetse emmer met sop en een borstel.

Een laatste check, voordat u op pad gaat?

Caravan Service Centre biedt een complete onderhoud / inspectie beurt. In totaal lopen wij ruim 60 punten aan uw caravan na. Hierbij maken wij gebruik van Bovag onderhoudsbeurt voor caravans.

Dit garandeert u een grondige onderhoudsbeurt van uw caravan. U kunt dit rapport ook gebruiken om bij uw verzekeraar aan te tonen dat u het onderhoud van uw caravan goed heeft laten uitvoeren. Dit kan een eis zijn in sommige polissen.

Mochten wij grote problemen aan uw caravan tegenkomen, dan treden wij altijd met u in overleg over de beste en meest wenselijke oplossing.

Hiermee bent u verzekerd van een goed onderhouden Caravan!