Een Garantie voor Jarenlang Gebruik

Uw caravan is een klein huis waarin u weken tot maanden per jaar plezier kan hebben.

In deze periode maakt echter ook de caravan zelf van alles mee. Temperaturen kunnen sterk variëren en er kan heel veel vocht worden afgewisseld met droogte. Tel daarbij ook nog eens de reis op over soms slechte wegen of met flinke steile wegen en u begrijpt dat de caravan het soms zwaar te verduren heeft!

U doet er daarom verstandig aan om veilig op pad te gaan en uw caravan te laten controleren. Naast dat dit door veel verzekeraars is verplicht, wordt uw verblijf ook veel aangenamer in een goed onderhouden caravan.

Caravan Service Centre Heerhugowaard heeft 25 jaar ervaring en vakmanschap in onderhoud en inspectie van caravans. We leggen u graag uit waarop wij onder andere letten tijdens een onderhoudsbeurt van uw caravan. Eventuele extra aandachtspunten horen wij natuurlijk graag!

1: Onderhoud van het chassis en onderstel

Het chassis is de basis van de caravan waar de andere onderdelen mee verbonden zijn. Hierdoor komt de meeste kracht op dit chassis te staan. Wij controleren om deze reden het chassis op roestplekken die een zwakke plek kunnen vormen. Hierbij letten wij extra op contactpunten zoals het begin van de dissel, de as of lasverbindingen.

Goed onderhoud van het chassis kan de levensduur van uw caravan sterk verlengen!

Het geheel van wiellagers, koppeling, stabilisatoren en remmen noemen we de het onderstel van uw caravan. Dit onderstel lopen we na en we controleren hierbij de verschillende onderdelen. We smeren bijvoorbeeld de wiellagers en checken of de stabilisatoren voldoende steun geven.

Ook de koppeling en assen worden nagelopen. Extra aandacht gaat hierbij uit naar de remmen.

2: Controle en bijstellen van de Remmen

De remmen kunnen bijvoorbeeld tijdens een lange afdaling oververhit raken. De slijtage kan hierdoor sneller dan normaal verlopen. Tijdens het onderhoud inspecteren wij de remmen en stellen zo nodig opnieuw af.

We controleren de aanlooprem en stellen indien nodig ook deze op de juiste wijze af.

3: De Bandencheck

Voor een veilig reis is het belangrijk dat de banden in goede staat zijn. Wij controleren het rijoppervlak en het profiel van de banden. Ook kijken wij naar onevenredig slijtage of beschadiging van het rubber door ouderdom en/of droogte.

Een veel gemaakte fout is hierbij het overslaan van het reservewiel. Dit wordt vanzelfsprekend bij ons wel gecontroleerd. Tot slot leveren wij de caravan af met de juiste bandenspanning.

4: Inspectie van de Opbouw van de Caravan

De opbouw van de caravan is het gedeelte dat op het chassis is geplaatst. We controleren de bodem of vloer van uw caravan of eventuele gebreken en verhelpen deze indien nodig. Ook inspecteren we de raamrubbers of deze voldoende steun en afdichting bieden.

Onze aandacht gaat ook uit naar kitlagen en afdichtingen om eventueel overlast van vocht of lekkage te voorkomen.

5: Vochtmeting in en aan uw Caravan

Uw caravan staat in het zomerseizoen buiten op een camping of park. De zomermaanden zijn de laatste jaren ook in Nederland vrij warm. Geregeld wordt de zomerwarmte echter afgewisseld met buien regen. Ook de winterse stalling kan zorgen voor vocht in en rond de caravan.

Tijdens een onderhoudsbeurt doen wij uitgebreide vochtmetingen in en aan uw caravan. Vanzelfsprekend valt hieronder ook het onderhoud van de airco.

Wij controleren of er niet teveel vocht aanwezig is of is geweest in bijvoorbeeld de vloeren, wanden of onderstel van uw caravan.

6: De gasinstallatie van de Caravan

Niet iedereen kookt geregeld in zijn of haar caravan. Echter, ook de koelkast en uw verwarming lopen op gas. Om deze reden is het zeer belangrijk regelmatig de gasinstallatie in uw caravan te controleren.

Hierbij lopen wij de leidingen na op drukverlies of lekkages. Ook verwijderen wij eventuele lucht uit de installatie en controleren wij vanzelfsprekend de drukregelaar.

Tot slot persen wij de gasleidingen af en controleren wij het vlambeeld.

7: De Elektrische Installatie

Bij het onderhoud van de Electra lopen wij de installatie, de accu en de bekabeling na. Hierbij komen ook de zekeringen aan de beurt.

Tevens controleren wij hierbij de verlichting van uw caravan zodat u bent verzekert van een veilige installatie.

100% vertrouwd op vakantie met onze Caravan Inspectie

Dit is het globale overzicht van een onderhoud / inspectie beurt. In totaal lopen wij ruim 60 punten aan uw caravan na. Hierbij maken wij gebruik van Bovag onderhoudsbeurt voor caravans.

Dit garandeert u een grondige onderhoudsbeurt van uw caravan. U kunt dit rapport ook gebruiken om bij uw verzekeraar aan te tonen dat u het onderhoud van uw caravan goed heeft laten uitvoeren. Dit kan een eis zijn in sommige polissen.

Mochten wij grote problemen aan uw caravan tegenkomen, dan treden wij altijd met u in overleg over de beste en meest wenselijke oplossing.