Meer Plezier van Uw Caravan

Een caravan is een mobiel huis, vol met gemakken en handigheidjes. Maar ook een caravan kan op sommige punten net niet bieden wat u eigenlijk wilt hebben. In zo’n geval kan het een goede optie zijn om uw caravan aan te vullen met één of meerdere caravan accessoires. Wij geven 5 opties die het meeste gebruiksgemak en comfort, toevoegen aan een caravan. Vergroot bijvoorbeeld uw oppervlak met een uitdraailuifel of bespaar uzelf een heleboel ellende door een caravan mover.

 

 

1. Een Caravan Mover

Vaak is er niet voldoende plek om met uw auto, de caravan exact te positioneren. Dat betekent dat er met de hand getrokken en geduwd moet worden. Dat kan een forse klus zijn, zeker wanneer de caravan wat zwaarder loopt. Een caravan kan immers zo 1500 kilo wegen.

Soms bent u dan ook aangewezen op andere aanwezigen omdat de caravan niet alleen te verplaatsen is. Een caravan mover biedt dan uitkomst. Met een mover kunt u zelf eenvoudig uw caravan verplaatsen. Er zijn modellen die u plaats bij de banden onder de caravan. Er zijn ook modellen die bij het neuswiel worden geplaatst. Deze laatste modellen hebben meestal iets minder grip omdat het grootste deel van het gewicht niet op het neuswiel rust. Een voordeel is wel dat deze meestal goedkoper in aanschaf zijn.

U beslist natuurlijk zelf wat u prettiger vindt. Onthoud wel dat meer krachtige modellen wel enkele tientallen kilo’s kunnen wegen. Dit vergroot het gewicht van de caravan.

Wij kunnen u vanzelfsprekend helpen bij het plaatsen van uw caravan mover.

2. Een Hordeur voor de Caravan

Met de caravan trekt u erop uit. Dit betekent dat u best wel eens op een mooi stukje natuur kun eindigen. Nu zijn de bomen en het groen heerlijk, maar de insecten niet.

Vliegen zijn heel erg vervelend tijdens bijvoorbeeld het eten. Ook hebben we allemaal wel eens wakker gelegen door een paar vervelende muggen. Het is daarom een goed idee, om de aanschaf van horren voor de caravan te overwegen.

Met deze horren heeft u wel frisse lucht, maar geen vervelende beestjes.

3. De Fietsendrager

Natuurlijk, we blijven Nederlanders. Dus de fiets gaat mee op vakantie.

Alleen, wanneer u een caravan achter uw auto heeft hangen, dan past er geen fietsendrager meer op uw auto. En de fietsen in de caravan plaatsen is ook geen optie, te weinig plek en uw spullen beschadigen.

Met een fietsendrager die op de caravan past zijn uw problemen opgelost. Er zijn twee varianten op deze caravanfietsendragers.

Het eerste model wordt op de dissel geplaatst. Hierbij vervoert u de fietsen dus tussen uw caravan en de auto.

Het tweede model staat achterop de caravan. Het hangt af van uw type caravan, welk model beter bij u past. Soms is het ook mogelijk om met een disseladapter uw eigen fietsendrager op de caravan te plaatsen.

4. Airco voor in de Caravan

Iedereen met een caravan of camper heeft het wel eens meegemaakt. Niet in slaap kunnen komen door de warmte.

Een caravan is door het gebruik van lichte materialen vaak matig geïsoleerd. Hierdoor warmt een caravan snel op. Overdag heeft u daar waarschijnlijk niet zoveel last van omdat u niet zoveel in de caravan aanwezig bent. Dat kan ’s nachts wel anders zijn.

Een warme caravan kan het erg moeilijk maken om de slaap te vatten. Een airco in uw caravan kan dan uitkomst bieden. U kunt zo’n airco eenvoudig opbergen en tevoorschijn halen wanneer u hem nodig hebt.

5. Een Uitdraailuifel

Een caravan biedt vrijheid en flexibiliteit. Vaak biedt een caravan wel wat minder ruimte dan dat u thuis gewend bent.

Een voortent of luifel kan dan een uitkomst zijn. Het nadeel van een voortent is dat u deze moet opzetten en afbreken. Bij harde wind moet de voortent soms worden opgeruimd om beschadigingen te voorkomen.

Uitdraailuifels zijn weerbestendig en eenvoudig in gebruik. Inpakken is dan ook een kwestie van enkele tientallen seconden.

Caravan Service Centre helpt u graag bij de installatie van uw uitdraailuifel. Als deze eenmaal is geïnstalleerd, dan is de uitdraailuifel klaar voor jaren trouwe dienst.

Door onze ruime ervaring op het gebied van caravans hebben wij contacten met heel veel dealers. Wanneer u de aanschaf van een accessoire overweegt, neem dan contact met ons op. De kans is heel erg groot dat wij u dan van dienst kunnen zijn.