Veiliger op de weg en minder brandstroverbruik

Een mooie tocht met de caravan, vereist wel enige voorbereiding. Een rit naar de Duitse bossen of Franse kust betekent dat u uw caravan moet prepareren. Naast het controleren van de staat van uw caravan en een inspectie voor de veiligheid, moet de caravan ook goed ingepakt zijn.

In dit artikel willen we een handige lijst met u delen waar alle benodigdheden opstaan. Natuurlijk wilt u zelf Wc-papier en handdoeken bij u hebben maar ook uw caravan heeft een aantal zaken nodig. Door deze mee te nemen, bent u optimaal voorbereid voor een prachtige vakantie.

Voorbereiden voor een tocht met de Caravan

Zware artikelen plaatsen

De zware artikelen kunt u het beste in de auto plaatsen. Denk hierbij aan een krat met drinken (of misschien kunt u deze op locatie kopen) of de voortent bijvoorbeeld. Door het grote gewicht in auto te plaatsen, houdt u meer controle over de caravan.

Als u zware artikelen in de caravan plaatst, plaats deze dan zo laag mogelijk om de balans van de caravan zo goed mogelijk te houden. Let bij het plaatsen ook op de positie in de caravan.

Probeer zoveel mogelijk het gewicht te verdelen rondom de as om zo de wegligging niet te beïnvloeden.

De watertank vullen

De watertank en het spoelreservoir voor het toilet worden vaak al voor het vertrek helemaal gevuld. Dit is vaak overbodig!

Veel campings of locaties bieden ook gewoon de mogelijkheid om schoon water te tappen. Door de tank pas op bestemming (helemaal) te vullen, bent u onderweg een stuk lichter.

Gas voorraad

Wanneer u ervaring heeft met kamperen, dan kent u grofweg uw gasverbruik. Het thuislaten van een fles die u toch niet gebruikt of de fles op locatie kopen/vullen kan dan veel gewicht schelen.

Voortent en haringen

Een voortent kan extra ruimte geven die enorm van pas kan komen. Zeker wanneer het lekker weer is, dan speelt een groot deel van het kamperen zich af in de voortent. Wanneer u deze tent meeneemt, zorg dan voor voldoende haringen om deze goed vast te kunnen zetten.

Als u kiest voor lichtgewicht uitvoeringen, dan kunt u flink besparen op gewicht!

Fietsen, wel of niet mee?

Heel veel campings of standplaatsen bieden tegenwoordig voor een redelijke prijs huurfietsen aan.

Het kan daarom de moeite waard zijn om even te controleren of u fietsen kunt huren, dat scheelt veel gewicht en ruimte.

Het reservewiel: Erg zwaar

Een reservewiel voor de caravan wilt u zeker bij u hebben. In een ideaal situatie, plaatst u dit wiel in de kofferbak van de auto.

Als u hier genoeg ruimte heeft dan kun u op deze manier de balans van de caravan sterk verbeteren.

Het eten en drinken

Bijna overal verkopen ze komkommers en pasta. En zeker in Frankrijk hebben ze uien en knoflook!

Het is dus niet nodig hier kratten vol van mee te nemen. Dat scheelt flink in gewicht. Hierdoor heeft onderweg meer controle over uw voertuig en caravan en bespaart u ook nog eens brandstof. Hiernaast is het leuk om lokale winkels te proberen en producten uit de streek te gebruiken.

Alleen die pindakaas en hagelslag, die zult u waarschijnlijk zelf mee moeten nemen..

Kortom, de caravan inpakken is:

Gewicht besparen, economisch met de ruimte omgaan en de lading goed verdelen. Door thuis te laten wat u niet nodig heeft, kunt u flink in gewicht besparen.

Door ook nog eens de zware dingen goed te plaatsen, bent u verzekerd van een optimale wegligging.